CX-cup Lidacrossen

I helgen var det dags för cx-premiär i Stockholm. Tävlingarna hölls i natursköna Lida och bestod av två olika banor, en på Lördagen och en annan på söndagen. 

Jag hade haft en bra uppladdning inför tävlingarna och det kändes som att det skulle kunna gå riktigt bra. Lottningen för startordningen första dagen gjorde dock att jag fick stå som 36:e man i den 40 man stora prestigeklassen. Jag fick en hyfsat bra start och började plocka placeringar. Efter halva loppet låg jag på en 17:e plats totalt och som andra junior. Jag höll sedan samma fart in i mål och slutade som 16.e, fortfarande tvåa av sju juniorer.

Eftersom att jag avancerade på lördagens lopp fick jag starta mycket längre fram på söndagen. Jag kom iväg riktigt bra och låg runt 9:e plats. Jag kände mig riktigt stark och kunde hänga på klungan som fightades om fjärdeplatsen. Med två varv kvar började det gå riktigt fort i min grupp och jag var tvungen att släppa och fortsätta i mitt eget tempo. Jag höll ett bra tempo och tappade inte speciellt mycket tid på gruppen framför utan slutade till sist på en bra 7.e plats, som bästa junior.

Nästa cx-lopp är i Alingsås, vilket också är två tävlingar.

Här nedan en bild från helgens bravader.