Vårgårda CK MTB

I helgen var det Vårgårda CK MTB och tävlingspremiär i Sverige för min del. En riktigt rolig tävling på en ganska kuperad bana vilket passade mig bra. Jag blev dock seedad i tredje led eftersom att jag inte hade tävlat i Huskvarna på lördagen. Fick ändå en riktigt bra start och kunde komma upp till täten redan på startloopen, därefter gick jag upp i tät för att hålla mitt eget tempo uppför och fick lucka bakåt. Efter ungefär ett varv blev jag ikappkörd av norske Martin Siggerud som också startat långt bak i fältet. Vi sammarbetade tills sista varvet då han gjorde ett ryck i en av dem längre stigningarna. Jag mäktade inte med attacken men kunde ändå hålla hyfsat bra fart in mot mål.

Allt som allt ett riktigt bra lopp då jag fick ett kvitto på att jag gått framåt rejält sen förra året. Slutade 40 sekunder efter norrmannen och två minuter före dem andra svenskarna.

Nästa lopp är Borlänge Tour på hemmaplan, ska bli riktigt kul!