Borlänge Tour 2015


I helgen var det Borlänge tour,  En viktig tävling för mig, dels för att det är på hemmaplan och att så många hejar på en, men också för att alla dem bästa juniorerna i Sverige ställer upp.
Borlänge tour är ett etapplopp och består av tre etapper. En sprint på fredagen, ett XCO på lördagen och ett XCC (criterium) på söndagen.


Sprinten började bra då jag vann kvalet och hamnade i ett bra heat i semifinalen.
I starten på semin lyckades jag ta första platsen och hålla den till mål, vilket betydde att jag var klar för final. En final som skulle visa sig vara betydligt tuffare än semin, jag fick en sämre start och kom in i första kurvan som tvåa. In på upploppet tyckte jag dock att jag hade lite krafter kvar och lyckades precis gå om och vinna etappen. Riktigt kul att få ikläda sig ledartröjan och att försöka försvara den på hemmaplan.

XCO loppet skulle köras och jag var både nervös och taggad, jag fokuserade på att hålla koll på dem närmaste konkurrenterna i sammandraget och bara hänga med, i slutet av loppet kände jag att jag hade benen för en attack. En attack som gick hem och jag lyckade knipa åt mig ytterligare 9 sekunder till min totalledning. 

XCC loppet blev ett väldigt kort men intensivt race. Jag gick även här in i loppet med att försöka bevaka mina konkurrenter och behålla totalledningen. Farten var hög men jag lyckades precis hänga med och spurta om etappsegern, en tuff spurt som jag tillslut tog hem.

Allt som allt en grym helg med bra väder, mycket publik och fantastisk stämning. Tack till alla som gör Borlänge Tour till en av Sveriges bästa tävling, Stämningen är oslagbar!