Mountainbike VM Andorra 

Är nu hemma i Dalarna igen efter två fina veckor i Andorra på världsmästerskapen i mountainbike. Eftersom att VM gick på hög höjd valde landslaget att skicka ner oss en vecka innan för acklimatisering vilket fungerade bra. Jag kände aldrig av höjden speciellt mycket utan kunde köra på som vanligt vilket var väldigt skönt.

Jag hade blivit uttagen till att köra stafetten tillsammans med Axel Lindh, Jenny Rissveds och Emil Lindgren och på onsdagen var det dags för start och VM-debut för mig. Jag var lite smått nervös men mest taggad innan start. Jag öppnade ganska lugnt och höll sedan en jämn hög fart in till växling. Känslan var riktigt bra och jag plockade runt fyra placeringar. Alla i laget körde bra vilket resulterade i en 7:e plats.

Dagen efter var det så dags, loppet jag längtat efter så länge. Det var dags för VM i cross country och jag kände att formen var där. Jag blev uppropad som nummer 61 och fick starta ganska långt bak i fältet men visste att jag kunde plocka många placeringar bara jag kom in i mitt flyt. Starten gick och första varvet blev som vanligt kaos pga att alla 90 juniorer skulle in på en och samma stig samtidigt. Efter ett halvt varv började fältet bli mer utspritt och jag kunde börja plocka placeringar. Jag kände att benen svarade som jag ville och jag plockade hela tiden. När det var ett varv kvar fick jag reda på att jag låg 34:a, vilket stärkte mig ännu mer då jag ville ha en placering under 30. Jag fokuserade bara på att göra ett så snabbt varv som möjligt och hade egentligen ingen aning om hur många placeringar jag hade plockat. När jag kom i mål vände jag mig om för att kolla på den stora displayen och jag stod som 29:a. Det var en lättnad och förstod att jag hade gjort ett grymt bra lopp med tanke på att jag startade långt bak.

Med facit i hand så är jag grymt nöjd med mitt första VM och att jag faktiskt lyckades få till mitt bästa lopp den här säsongen när det gällde som mest.