Comeback

Förra helgen var det dags att göra comeback och min första tävling i elitklassen efter en hel sommar med skadeproblem efter krashen i våras. Racet jag skulle köra var Hagströmska CX pokalen i Falun. Äntligen ett stort CX arrangemang här i Dalarna igen.

Då jag knappt kunnat träna någonting under sommaren var mina förväntningar ganska låga och målet var att göra mitt eget lopp och inte lägga för mycket fokus på resultatet.

Jag fick till en riktigt bra start från andra starled och var snabbt uppe som tvåa efter Emil Linde. Jag orkade inte riktigt gå med Emils fart och var även tvungen att släppa förbi mig finnen Sasu Halme och Henrik Jansson. Efter ett tag fick jag tillbaka krafterna och kunde gå ifrån Henrik Jansson och höll sedan en jämn hög fart till mål och jag blev trea.

Lagom till racet fick jag även hem lite nya fräscha brillor från Oakley! Sjukt imponerad av nya Prizm linsen som är kontrasthöjande och gör att man lättare ser rötter, stenar och hinder i skogen. Stort tack till Oakley Scandinavia!