Förra helgen var det dags att göra comeback och min första tävling i elitklassen efter en hel sommar med skadeproblem efter krashen i våras. Racet jag skulle köra var Hagströmska CX pokalen i Falun. Äntligen ett stort CX arrangemang här i Dalarna igen.

Då jag knappt kunnat träna någonting under sommaren var mina förväntningar ganska låga och målet var att göra mitt eget lopp och inte lägga för mycket fokus på resultatet.

Jag fick till en riktigt bra start från andra starled och var snabbt uppe som tvåa efter Emil Linde. Jag orkade inte riktigt gå med Emils fart och var även tvungen att släppa förbi mig finnen Sasu Halme och Henrik Jansson. Efter ett tag fick jag tillbaka krafterna och kunde gå ifrån Henrik Jansson och höll sedan en jämn hög fart till mål och jag blev trea.

Lagom till racet fick jag även hem lite nya fräscha brillor från Oakley! Sjukt imponerad av nya Prizm linsen som är kontrasthöjande och gör att man lättare ser rötter, stenar och hinder i skogen. Stort tack till Oakley Scandinavia!

Läs hela inlägget »
Är nu hemma i Dalarna igen efter två fina veckor i Andorra på världsmästerskapen i mountainbike. Eftersom att VM gick på hög höjd valde landslaget att skicka ner oss en vecka innan för acklimatisering vilket fungerade bra. Jag kände aldrig av höjden speciellt mycket utan kunde köra på som vanligt vilket var väldigt skönt.

Jag hade blivit uttagen till att köra stafetten tillsammans med Axel Lindh, Jenny Rissveds och Emil Lindgren och på onsdagen var det dags för start och VM-debut för mig. Jag var lite smått nervös men mest taggad innan start. Jag öppnade ganska lugnt och höll sedan en jämn hög fart in till växling. Känslan var riktigt bra och jag plockade runt fyra placeringar. Alla i laget körde bra vilket resulterade i en 7:e plats.

Dagen efter var det så dags, loppet jag längtat efter så länge. Det var dags för VM i cross country och jag kände att formen var där. Jag blev uppropad som nummer 61 och fick starta ganska långt bak i fältet men visste att jag kunde plocka många placeringar bara jag kom in i mitt flyt. Starten gick och första varvet blev som vanligt kaos pga att alla 90 juniorer skulle in på en och samma stig samtidigt. Efter ett halvt varv började fältet bli mer utspritt och jag kunde börja plocka placeringar. Jag kände att benen svarade som jag ville och jag plockade hela tiden. När det var ett varv kvar fick jag reda på att jag låg 34:a, vilket stärkte mig ännu mer då jag ville ha en placering under 30. Jag fokuserade bara på att göra ett så snabbt varv som möjligt och hade egentligen ingen aning om hur många placeringar jag hade plockat. När jag kom i mål vände jag mig om för att kolla på den stora displayen och jag stod som 29:a. Det var en lättnad och förstod att jag hade gjort ett grymt bra lopp med tanke på att jag startade långt bak.

Med facit i hand så är jag grymt nöjd med mitt första VM och att jag faktiskt lyckades få till mitt bästa lopp den här säsongen när det gällde som mest. 
 
Läs hela inlägget »

Svenska mästerskapen i Mountainbike avgordes i år i Isaberg, mitt i dem småländska skogarna. Ett SM att minnas ett bra tag framöver då jag lyckades ta dubbeln genom att vinna både XCE och XCO.

En helt ny bana hade skapats då en alpinanläggning skulle agera tävlingsplats. Banan var i stort sätt helt maskingrävd och gick upp och ner på varsin sida om berget, när man kom tillbaka ner till stadion återstod en mer tekniskt krävande loop på platten.
Banan var backig vilket passade mig väldigt bra då jag innan SM fokuserat mycket på att bli en bättre klättrare.
 

Läs hela inlägget »


I helgen var det Borlänge tour,  En viktig tävling för mig, dels för att det är på hemmaplan och att så många hejar på en, men också för att alla dem bästa juniorerna i Sverige ställer upp.
Borlänge tour är ett etapplopp och består av tre etapper. En sprint på fredagen, ett XCO på lördagen och ett XCC (criterium) på söndagen.


Sprinten började bra då jag vann kvalet och hamnade i ett bra heat i semifinalen.
I starten på semin lyckades jag ta första platsen och hålla den till mål, vilket betydde att jag var klar för final. En final som skulle visa sig vara betydligt tuffare än semin, jag fick en sämre start och kom in i första kurvan som tvåa. In på upploppet tyckte jag dock att jag hade lite krafter kvar och lyckades precis gå om och vinna etappen. Riktigt kul att få ikläda sig ledartröjan och att försöka försvara den på hemmaplan.

XCO loppet skulle köras och jag var både nervös och taggad, jag fokuserade på att hålla koll på dem närmaste konkurrenterna i sammandraget och bara hänga med, i slutet av loppet kände jag att jag hade benen för en attack. En attack som gick hem och jag lyckade knipa åt mig ytterligare 9 sekunder till min totalledning. 

XCC loppet blev ett väldigt kort men intensivt race. Jag gick även här in i loppet med att försöka bevaka mina konkurrenter och behålla totalledningen. Farten var hög men jag lyckades precis hänga med och spurta om etappsegern, en tuff spurt som jag tillslut tog hem.

Allt som allt en grym helg med bra väder, mycket publik och fantastisk stämning. Tack till alla som gör Borlänge Tour till en av Sveriges bästa tävling, Stämningen är oslagbar!
 

Läs hela inlägget »

Senaste nyheter

Instagram

190

Sladda i vattenpölar är sedan gammalt! 📸:@hampusaanderberg @natku.photography #iamspecialized #ppcykel #magnusbyggare #oakleybike #trimtex

260

Gott nytt år! 🥂#iamspecialized #ppcykel #trimtex #brahus #magnusbyggare #oakleybike

198

Hemma igen efter lyckade träningsveckor på Mallorca! 🎄 #iamspecialized #ppcykel #brahus #magnusbyggare #oakleybike #trimtex

Länkar

Nyhetsarkiv